Share Button

Ce aplicatii pot fi create in Java?Java este un limbaj de programare deosebit de popular, pe mai multe platforme, care a fost lansat de catre Sun Microsystems in anul 1995. Cei care participa la cursuri hands-on java, au posibilitatea de a invata sa creeze diferite jocuri si aplicatii in Java, iar acest articol va ofera cateva exemple de aplicatii care pot fi create cu ajutorul acestui limbaj de programare.

Aplicatii mobile

Java este considerat limbajul oficial de programare pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile. Este compatibil cu software-uri precum Android Studio si Kotlin. Acum, cel mai probabil va intrebati de ce numai Java? Motivul este ca poate rula pe Java Virtual Machine (JVM), in timp ce Android foloseste DVK (Dalvik Virtual Machine) pentru a executa fisiere de clasa.

Aceste fisiere sunt incluse in continuare ca pachet de aplicatii Android (APK). Java si principiile sale OOP ofera o securitate mai buna si o integrare simpla cu Android.

Aplicatii GUI pentru desktop

Toate aplicatiile desktop pot fi dezvoltate cu usurinta in Java. Java ofera de asemenea, capacitatea de dezvoltare GUI prin diferite mijloace, in principal Abstract Windowing Toolkit (AWT), Swing si JavaFX.

In timp ce AWT detine o serie de componente pre-asamblate cum ar fi meniu, lista, buton; Swing este un set de instrumente widget GUI, care ofera anumite elemente avansate, cum ar fi panouri de derulare, tabele, panou cu file si liste.

Aplicatii bazate pe web

Java este de asemenea utilizat pentru a dezvolta aplicatii web. Cu ajutorul acestei tehnologii, puteti dezvolta orice tip de aplicatie web de care aveti nevoie. Codificarea usoara si securitatea ridicata oferite de acest limbaj de programare, permit dezvoltarea unui numar mare de aplicatii pentru sanatate, securitate sociala, educatie si asigurari.

Aplicatii Enterprise

Java este prima alegere a multor dezvoltatori de software pentru scrierea aplicatiilor, iar Java Enterprise Edition (Java EE) este o platforma foarte populara care ofera API si mediu de rulare pentru scripturi.

De asemenea, include aplicatii de retea si servicii web. Java EE este considerat ca o coloana vertebrala pentru o varietate de aplicatii bancare scrise in Java.

Aplicatii stiintifice

Dezvoltatorii de programe software considera ca Java este arma preferata atunci cand vine vorba de codificarea calculelor stiintifice si a operatiilor matematice. Aceste programe sunt concepute pentru a fi extrem de sigure, permit un grad mai mare de portabilitate si ofera o intretinere redusa.

Unele dintre cele mai puternice aplicatii, cum ar fi MATLAB, folosesc Java pentru interactiunea cu interfata utilizatorului, precum si pentru o parte a sistemului de baza.

Aplicatii pentru jocuri

Java are sprijinul celui mai puternic motor 3D open-source, jMonkeyEngine, care are o capacitate de neegalat atunci cand vine vorba de proiectarea jocurilor 3D. Cu toate acestea, provoaca o problema de latenta ocazionala pentru jocuri, care poate provoca pauze vizibile. Aceasta problema va fi rezolvata in versiunile mai noi.

Tehnologii Big Data

Java este motivul pentru care cele mai importante tehnologii Big Data, cum ar fi Hadoop, au devenit o realitate, si de asemenea datiruta acestuia exista cele mai puternice limbaje de programare precum Scala. Este clar ca Java este coloana vertebrala atunci cand vine vorba de dezvoltarea Big Data.

Aplicatii de afaceri

Platforma Java EE este conceputa pentru a ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii de retea la scara larga, cu mai multe niveluri, scalabile, fiabile si sigure.

Aceste aplicatii sunt concepute pentru a rezolva problemele intampinate de intreprinderile mari. Functiile care fac aplicatiile de intreprindere puternice, precum securitatea si fiabilitatea, cresc complexitatea acestor aplicatii.

Platforma Java EE reduce complexitatea dezvoltarii aplicatiilor pentru intreprinderi mari, oferind un model de dezvoltare, un API si un mediu de rulare care permit dezvoltatorilor sa se concentreze asupra functionalitatilor.

Acestea sunt cateva dintre categoriile de aplicatii care pot fi create de catre programatorii care au luat parte la un curs java. In mod evident, persoanele care au o buna capacitate de a lucra pe calculator si sunt bine pregatite in a rezolva probleme logice complexe, pot alege sa urmeze un astfel de curs.

De asemenea, un curs java poate reprezenta alegerea ideala pentru cei care au experienta intr-un alt limbaj de programare, cum ar fi JavaScript, PHP, C sau C++.

Tinand cont ca dupa absolvirea unui astfel de curs, se poate obtine un job ca programator entry-level intr-un limbaj de programare prime time, aceasta idee merita luata in calcul, mai ales de catre cei care oricum aveau de gand sa faca o schimbare pe plan profesional.

Mai multe detalii insa, vor putea afla cei interesati de un astfel de curs, atunci cand vor lua legatura cu specialistii de la scoalainformala.ro, pentru a se putea inscrie. Vor afla si care sunt documentele necesare pentru inscrierea la curs.

There are no comments.

Leave a Reply