Share Button

Care sunt avantajele constructiilor metalice?Din ce in ce mai mult in ceea ce priveste piata constructiilor putem constata faptul ca tendinta de utilizare a materialelor de constructie uzuale scade in detrimentul noilor tipuri de materiale, astfel ca auzim vorbindu-se din ce in ce mai mult despre constructii metalice.

Dincolo de orice, ar trebui sa vedem si afluxul de firme de constructii metalice Cluj aparute pe piata, iar acest lucru este vizibil deoarece aceasta zona a tarii a fost dintotdeauna si va fi mereu una dintre cele mai infloritoare, cel putin in domeniul constructiilor.

Fireste ca nu putem vorbi doar despre constructii metalice Cluj, ci de un adevarat fenomen la nivelul intregii tari. Este de la sine inteles faptul ca o constructie ridicata pe structura metalica prezinta anumite avantaje, deoarece altfel genul acesta de constructii nu ar fi promovate atat de intens.

Constructiile metalice sunt avantajoase prin prisma materialului de baza, cel care poate asigura constructiilor un grad sporit de rezistenta, dar si de flexibilitate in acelasi timp.

Uneori poate fi destul de dificil sa construiesti o structura rigida sau din materiale rigide, care sa iti ofere in acelasi timp si o anume flexibilitate. Faptul ca o structura este flexibila o va face pe aceasta sa se comporte corespunzator in cazul miscarilor seismice, lucru care astazi nu mai este deloc un aspect de neglijat. Cum aceste miscari sunt din ce in ce mai dese, este necesar sa putem asigura constructiilor noastre conditiile aferente cerintelor, astfel incat acestea sa poata lucra in cei mai buni parametri.

Un alt avantaj al constructiilor metalice este faptul ca acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de materiale, otelul fiind in acest caz resursa de care firma de constructii care realizeaza lucrarea va avea nevoie. Fata de constructiile uzuale din beton, nu mai putem vorbi de metri cubi de materiale, consumurile fiind mult mai eficiente, iar costurile fiind astfel mult mai bine distribuite.

Greutatea redusa a constructiilor este un alt mare avantaj al acestor tipuri de constructii, deoarece in cazul materialelor uzuale puteam vorbi despre o densitate mare a acestora si implicit de o greutate proprie a constructiei care trebuia luata in calculele de proiectare ca fiind o incarcare permanenta, deloc de neglijat. Insa prin introducerea constructiilor metalice pe piata de profil acest lucru poate fi mult mai usor de realizat.

Siguranta in exploatare, desi noi o putem incadra ca fiind un avantaj al constructiilor metalice, ea reprezinta de fapt un prerogativ al constructiilor in general, indiferent de natura acestora. Daca vorbim insa in mod punctual despre constructii metalice, ei bine acestea sunt cu adevarat unele dintre cele mai sigure, datorita faptului ca acestea pot rezista la o multitudine de solicitari.

Rezistentele mecanice si chimice, dar si solicitarile structurale precum rezistenta la compresiune sau intindere, fac din aceste tipuri de constructii unele dintre cele mai rezistente.

Suntem asadar pusi in fata unor noutati tehnologice pe care nu le putem trece cu vederea. Tocmai de aceea specialistii in domeniu precum cei de la Avangart.org isi ofera serviciile de realizare a acestor constructii, tocmai pentru ca fiecare beneficiar in parte sa se poata bucura de aceste avantaje ale constructiilor moderne.

There are no comments.

Leave a Reply