O bariera automata este un ansamblu alcatuit dintr-o carcasa in care este depozitat un motor electric, un dispozitiv de actionare, dar si un brat oscilant care are rolul de a permite sau de a interzice accesul intr-o parcare.
Bratul unei bariere automate poate sa actionize fie in mod electric, fie poate fi actionat in sistem de comanda, in functie de tipul de bariera ales.
Atunci cand ne gandim la bariere nice, ne gandim de fapt la controlul si la fluidizarea traficului, insa cu siguranta si eficienta si calitatea sunt alte doua caracteristici importante ale sistemelor automate de bariere.
Toate aceste calitati ne sunt garantate de catre producatori, care utilizeaza cele mai noi si mai performante tehnologii pentru a fabrica cele mai bune bariere automate, din punctul de vedere al calitatii.
Acest aspect este foarte important, pentru ca o bariera actionata manual implica atat timp cat si efort fizic, pe cand o bariera actionata de la telecomanda, este mult mai utila, mai rapid functionala, si mai eleganta.
Cei care deja au optat pentru achizitionarea acestor bariere automate, se pot bucura de o serie importanta de avantaje, pe care le au aceste sisteme, si pe care le vom enumera pe scurt in cele ce urmeaza.
In primul rand, structura de rezistenta a acestor sisteme permit utilizarea lor atat in exterior, cat si in interior, iar aceste spatii pot avea atat avantaje cat si dezavantaje.
Un alt avantaj al barierelor automate, ar fi faptul ca daca stam sa discutam din punct de vedere estetic, acestea sunt cu mult superioare barierelor manual de acces. Acest tip de bariere automate se va potrivi de minune stilului urban.
Utilizarea intense a barierelor, cu siguranta ne va determina sa ne gandim vrand nevrand, la faptul ca barierele se vor defecta si vor trebui reparate. Aceste bariere insa, sunt foarte rezistente in timp, si ce este si mai important, ele nu necesita mentenanta.
In ceea ce priveste zonele cu trafic intens, cum ar fi de exemplu zonele cu puncta de taxare de la aeroport, atunci ar cam trebui sa se opteze oentru un model de bariera automatizata, care sa poata functiona fara probleme, peste 50 000 de cicluri pe zi.
Ei bine, daca tot am discutat atat de mult despre bariere, ar trebui sa aducem putin in discutie si modul de functionare al acestora. Bratul barierei este actionat de catre un motor, in mod mecanic.
Este important de precizat faptul ca barierele dispun de un dispozitiv electronic, care poate sa fie extrem de util la prevenirea accidentelor, si ce este iarasi important de mentionat, este faptul ca aceste sisteme de bariere automate, pot sa functioneze si atunci cand este pana de curent, insa trebuiesc actionate manual.
Preturile acestor sisteme de bariere automate vor fi diferite de la caz la caz, insa ele vor fi influentate in mod direct de firma producatoare, dar si de lungimea pe care o are bratul barierei.
Mai important insa decat pretul pe care il au barierele, este faptul ca ele pot oferi un plus de confort, pe langa siguranta.