Share Button

Cafeaua este bautura cea mai populara in intreaga lume, dupa apa. Cofeina, cea mai consumata substanta psihoactiva din lume, este cel mai cunoscut ingredient al cafelei. Efectele sale benefice asupra organismului uman au fost cercetate destul de bine, dar cafeaua in ansamblu este o bautura complexa cu o mie de substante diferite.

Unele studii sustin ca atat cafeaua cu cofeina cat si cea fara cofeina pot avea aceleasi efecte asupra sanatatii si sugereaza ca nu este cofeina care este responsabila pentru majoritatea beneficiilor pentru sanatate.

In urmatoarele randuri veti descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale cafelei, iar cunoscand aceste beneficii, apoi veti opta cu o mai mare incredere pentru Lavazza Oro.

Cafeaua te poate ajuta sa slabesti.

Cafeaua contine magneziu si potasiu, care ajuta organismul uman sa foloseasca insulina, regland nivelul de zahar din sange si reducandu-ti pofta de tratamente zaharoase si gustari.

Cafeaua iti imbunatateste performanta fizica.

Ia o ceasca de cafea neagra cu aproximativ o ora inainte de antrenament si performantele tale se pot imbunatati cu 11-12%. Cofeina creste nivelul de adrenalina din sangele tau. Adrenalina este hormonul „lupta sau zborul” corpului tau, care te ajuta sa te pregatesti pentru efort fizic.

Cafeaua te ajuta sa arzi grasime.

Cofeina ajuta celulele grase sa descompuna grasimea corporala si sa o foloseasca drept combustibil pentru antrenament.

Cafeaua te ajuta sa te concentrezi si sa fii alert.

Aportul moderat de cofeina, 1-6 cani pe zi, va ajuta sa va concentrati si sa va imbunatatiti vigilenta mentala.

Cafeaua scade riscul de deces.

Studiile au aratat ca riscul global de deces prematur al consumatorului de cafea este cu 25% mai mic decat al celor care nu beau cafea.

Cafeaua reduce riscul de cancer.

Un studiu a aratat ca cafeaua poate scadea riscul de dezvoltare a cancerului de prostata la barbati cu 20%, iar cancerul endometrial la femei cu 25%. Oamenii din grupul de test au baut patru cani de cafea Lavazza Oro pe zi. De asemenea, cofeina poate preveni dezvoltarea carcinomului cu celule bazale, cel mai frecvent tip de cancer de piele.

Cafeaua reduce riscul de accident vascular cerebral.

Consumul rezonabil de cafea (2-4 cani pe zi) este asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral. Conform cercetarilor, cei care beau cate 2-4 cani de cafea Lavazza Oro pe zi, au sanse mult mai mici sa sufere un accident vascular cerebral.

Cafeaua reduce riscul de boala Parkinson.

Studiile au aratat ca consumul regulat de cafea scade riscul de boala Parkinson cu 25%. Exista dovezi ca cafeaua provoaca activitate in partea creierului afectata de Parkinson.

Cafeaua iti protejeaza corpul.

Cafeaua contine o multime de antioxidanti, care functioneaza ca mici razboinici care se lupta si se protejeaza impotriva radicalilor liberi din corpul tau.

Cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip II.

Cofeina iti scade sensibilitatea la insulina si afecteaza toleranta la glucoza, prin urmare iti reduce riscul de diabet de tip 2.

Tinand cont asadar de toate beneficiile mentionate in randurile de mai sus, este firesc sa va indreptati atentia spre cafea Lavazza Oro, si sa consumati una – doua cesti de cafea in fiecare zi.

There are no comments.

Leave a Reply