Share Button

Avantajele ambalajelor ecologice pentru mediuMajoritatea, daca nu, toate companiile cauta sa devina ecologice cu ambalajele lor in zilele noastre, si folosesc diferite pungi biodegradabile, cum puteti gasi pe neopack.ro.

Ajutarea mediului inconjurator este pur si simplu un beneficiu al utilizarii ambalajelor ecologice, dar adevarul este ca utilizarea produselor de ambalare ecologice necesita mai putine materiale. Acest lucru este mai durabil si, de asemenea, da rezultate mai bune.

Ambalajul verde foloseste metode sensibile pentru mediu, deoarece o cantitate masiva de energie este consumata in producerea de materiale de ambalare traditionale, cum ar fi plastic, hartie si carton.

De cele mai multe ori, sursa de energie este reprezentata de combustibilii fosili care contribuie cu milioane de tone de dioxid de carbon si metan care sunt raspandite in atmosfera, in timp ce materialul de ambalare a deseurilor se termina in depozitele de gunoi sau mai rau, chiar in apa.

Ambalajul ecologic este un fenomen recent care a devenit o tendinta in crestere rapida. Trecand la materiale verzi, puteti satisface sau anticipa cerintele clientilor dvs. pentru furnizori ecologici. Conform unui studiu recent, 73% dintre oameni au raportat ca companiile lor acorda o atentie suplimentara si importanta durabilitatii ambalajelor, deoarece ambalajele mai usoare reduc si costurile de transport.

10 Avantajele ambalajelor verzi

  1. ITI REDUCE AMPRENTA DE CARBON

Ambalajele ecologice sunt mai bune pentru mediu, deoarece sunt fabricate din deseuri reciclate, ceea ce reduce consumul de resurse. Nu va concentrati doar pe obiectivele dvs. financiare, ci incercati sa va atingeti si obiectivele de mediu.

  1. ELIMINAREA USOARA

Tipul de ambalaj pe care il utilizati poate varia, dar ar trebui sa fie compostabil sau reciclabil. Daca se pare ca unii dintre clientii dvs. sau colaboratori au instalatii de compost, atunci puteti transforma ambalajele in compost. Daca ambalajul este etichetat in mod clar ambalaj reciclabil, atunci poate fi aruncat in cosul de reciclare pentru reutilizare.

  1. BIODEGRADABILE

Ambalajul verde nu numai ca reduce amprenta de carbon si impactul asupra mediului, dar este benefic si dupa ce si-a indeplinit scopul, deoarece materialele de ambalare sunt biodegradabile.

  1. VERSATIL SI FLEXIBIL

Ambalarea ecologica este destul de versatila si poate fi reutilizata si refolosita in majoritatea industriilor majore care implica ambalarea. Orice doriti sa ambalati, de la un pachet direct de la carne la dispozitive electronice, va exista un tip de ambalaj ecologic care sa raspunda nevoilor lor si sa reduca costurile, dar si amprenta dvs. de carbon asupra mediului.

  1. ITI IMBUNATATESTE IMAGINEA DE MARCA

Ambalajul ecologic creeaza o impresie buna despre compania dvs., deoarece acest lucru arata ca va pasa de mediul inconjurator, precum si ca sunteti o companie responsabila. Un studiu recent a descoperit ca 78% dintre clientii cu varste cuprinse intre 18 si 72 de ani s-au simtit mai pozitivi cu privire la un produs al carui ambalaj era format din articole reciclate.

  1. FARA MATERIALE NOCIVE

Metodele si materialele traditionale de ambalare contribuie la incalzirea globala si la alte probleme de mediu. Folosirea ambalajelor ecologice va permite sa reduceti cantitatea de plastic pe care o utilizati.

Utilizarea resurselor petrochimice nedurabile care fac parte din toate materialele plastice traditionale necesita multa energie. Produsele petrochimice tind, de obicei, sa se arunce in locuri publice si au fost legate de probleme de sanatate atunci cand sunt folosite cu alimente.

  1. REDUCEREA COSTURILOR DE TRANSPORT

Reducerea cheltuielilor dvs. de transport reduce cantitatea de materii prime utilizate pentru ambalarea produselor, in timp ce mai putine materiale de ambalare duc la cheltuieli mai mici.

  1. POATE AJUTA LA ECONOMISIREA BANILOR

Concasoarele de hartie sunt o modalitate excelenta de a arunca in mod corespunzator orice deseuri de ambalaje, facand mai usoara pentru ambalarea bio-degradarii. Concasoarele industriale sunt o optiune excelenta daca doriti sa maruntiti rapid volumele mari de ambalaje.

  1. EXTIND BAZA DE CLIENTI

Cererea de produse ecologice sustenabile creste zilnic, conform mai multor studii globale. Toti adultii nascuti dupa 1990 prefera sa opteze pentru ecologic atunci cand vine vorba de luarea deciziilor de cumparare. A opta pentru ecologic, va atrage mai multi clienti care vor continua sa revina in functie de atitudinea dvs. fata de mediu.

  1. POATE FI REDUS, REUTILIZAT SI RECICLAT DURABIL

Majoritatea materialelor pot fi clasificate in cei 3 R de baza ale durabilitatii.

Reducere: Aceasta se concentreaza pe utilizarea de materiale mai subtiri si mai dure, care pot face acelasi lucru cu mai putine materiale.

Reutilizare: Exista mult mai multe produse care sunt disponibile si care incurajeaza reutilizarea lor, cum ar fi cutii cu un strat special pentru a le face mai dure. Puteti utiliza economia de a profita de capacitatile de reutilizare.

Reciclare: Sunt fabricate mai multe produse, iar u un procent mai mare dintre acestea sunt alcatuite din materiale reciclate, care pot fi reciclate cu usurinta si au fost etichetate ca atare. Majoritatea producatorilor fac acest lucru, deoarece le permite sa minimizeze impactul cresterii preturilor asupra materialelor.

Miscarea verde a dus la un val de noi alternative inovatoare ecologice la materialele traditionale de ambalare. De la materialele plastice reciclabile la caserole si ambalaje biodegradabile, se pare ca nu exista capat optiunilor disponibile pentru intreprinderile constiente de mediu.

There are no comments.

Leave a Reply