Share Button

Oricine poate trece la un moment dat printr-o perioada mai dificila din punct de vedere financiar si este posibil sa aiba nevoie urgent de anumite sume de bani pe care nimeni din cercul apropiatilor, fie ca este vorba despre prieteni, cunostinte sau familie nu este dispus sa i le acorde sub forma unui imprumut. In situatii de acest gen este bine sa stiti ca exista si varianta imprumutului cu ajutorul caselor de amanet.

Prin intermediul acestor case de amanet puteti beneficia pe loc de suma de bani de care aveti nevoie sub forma unui imprumut pentru care garantati cu diverse obiecte: de la bijuterii din aur la mobila veche, colectii de valoare sau chiar vehicule (autoturisme, motociclete, scutere etc.).

Aceasta modalitate poate reprezenta solutia ideala chiar si in momentele in care aveti nevoie de bani pentru a acoperi un imprumut la o institutie de credit care nu mai suporta amanare.

In acest caz, obiectul garantiei trebuie sa aiba o valoare semnificativa, iar un autoturism ar putea reprezenta solutia ideala. Dupa ce ati ales obiectul garantiei, pentru a obtine un astfel de imprumut prin intermediul unei case de amanet trebuie sa urmati cativa pasi simpli.

Prima intrebare care se impune tine de ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de serviciul de amanet autoturisme. Pentru a recurge la aceasta modalitate de imprumut este nevoie sa fiti obligatoriu proprietariul autoturismului dat in garantie, iar in acest sens trebuie sa prezentati cartea masinii care dovedeste acest lucru.

De asemenea, trebuie sa prezentati certificatul de inmatriculare cu ajutorul caruia dovediti ca masina este omologata si a trecut de controlul tehnic periodic obligatoriu. Mai mult decat atat, in momentul depunerii garantiei se va efectua un control al autoturismului pentru a putea estima valoarea acestuia in vederea acordarii unei anumite sume de bani.

Suma de bani pe care o ofera creditorul depinde de valoarea masinii, valoare stabilita in urma evaluarii realizate de specialistii nostri. Imprumutatul poate obtine creditul in termenul stabilit in contract, iar suma alocata este de obicei jumatate din valoarea pe care o are automobilul respectiv.

Tot in contract este stipulat si termenul de rambursare pe care imprumutatul trebuie sa il respecte pentru a i se inapoia bunul cu care a garantat, respectiv automobilul. Daca beneficiaza mai devreme de banii necesari rambursarii, imprumutatul are posibilitatea de a rambursa anticipat suma de bani fara alte costuri suplimentare.

Este bine sa stiti si ca in cazul in care nu aveti suma necesara rambursarii aveti posibilitatea de a prelungi termenul de rambursare in schimbul unei dobanzi stabilite prin contract in momentul contractarii imprumutului.

In cazul in care nu rambursati suma in termenul stabilit si nu depuneti nici bani suplimentari pentru prelungirea perioadei, obiectul cu care ati garantat, respectiv automobilul va fi scos la licitatie.

Mijloacele de recuperare a bunului vor fi, asadar, foarte mici. In acest caz, daca pretul masinii este mai mic decat valoarea imprumutului acordat, atunci imprumutatul care doreste recuperarea bunului va trebui sa plateasca diferenta de pret. In caz contrar, banii care depasesc suma acordata imprumutatului vor fi acordati acestuia.

There are no comments.

Leave a Reply