Ar trebui sa cumpar un laptop refurbished?

Ar trebui sa cumpar un laptop refurbished?

0 Shares
0
0
0

Ar trebui sa cumpar un laptop refurbished?
Daca as fi in cautarea unui laptop as avea trei variante de cumparare si anume un laptop nou, un laptop second hand sau un laptop refurbished.

Prima varianta care ar sari din schema ar fi laptopul second hand. As renunta din start la aceasta idee deoarece as putea foarte usor sa ma pacalesc. Cum? E foarte simplu, un laptop second hand este folosit, poate prezenta urme majore de uzura si nici nu stiu daca a fost stricat sau reparat.

Inca un minus  pentru acest tip de laptopuri este faptul ca nu primesti garantie. Desi preturile sunt cele mai accesibile, calitatea lasa de dorit, de aceea aceasta varianta cu siguranta nu as lua-o in calcul.

Deci as mai avea de ales din celelalte doua variante. Ar trebui sa cumpar un laprop refurbished ? Sau ar trebui sa ma orientez spre un laptop nou?? Fireste ca ambele au avantaje si dezavantaje.

Laptopurile noi de exemplu stiu cu siguranta ca nu au mai fost folosite inainte de nimeni, sunt noi, au garantie pe ele. Dar cea mai mare problema ar fi preturile. Un laptop de noua generatie si foarte performant este destul de costisitor, iar eu nu as vrea sa cheltuiesc foarte multi bani pentru un laptop, si atunci iau tot mai mult in considerare sa imi achizitionez un laptop refurbished .

Acum ca am luat decizia de a cumpara un laprop refurbished as dori sa ma informez putin.
Ce este un laptop refurbished ? Uu laptop refurbished este un laptop cumparat de catre o companie in leasing, pe care il foloseste pe perioada contractului de leasing, dupa care il trimite inapoi producatorilor. Aceste laptopuri sunt mult mai performante decat cele de uz personal deoarece fac parte din clasa buissnises.

Laptopurile in momentul in care ajung inapoi la producator, sunt verificate, le sunt inlocuite piesele care nu functioneaza la parametrii normali, sunt testate si verificate inainte de a fi iarasi puse spre vanzare. Chiar si ambalarea conteaza foarte mult si este facuta la cele mai inalte standarde pentru a multumi clientul.

Deci, achizitionarea  unui laptop refurbished imi permite sa obtin specificatii mai bune la același pret. sau, mai bine spus, pot obtine un laptop mai bun decat unul nou la acelasi pret.

Pana si perioada de garantie pentru laptopurile refurbished este cel putin egala cu cea a laptopurilor noi,  ceea ce este inca un avantaj pentru un laptop refurbished in fata unui laptop nou.

In cazul achizitionarii unui laptop refurbished si nu numai, recomand sa alegeti un laptop de marca, deoarece calitatea ar trebui sa primeze.  Mai bine aleg un laptop refurbished de marca decat sa aleg un laptop nou produs de o firma mai putin cunoscuta, deoarece laptopul de marca este de o calitate superioara  si oricum pretul este mai mic decat la un laptop nou care nu este de marca .

Deci, in concluzie cea mai buna alegere pentru achizitionarea unui laptop este cu siguranta laptopul refurbished. Din toate punctele de vedere este mult mai ok sa aleg aceasta varianta, iar raportul calitate pret este unul excelent.

0 Shares