Share Button

Alegerea masinii la rent a car – optiuni suplimentare
Cand vrei sa inchiriezi o masina, trebuie sa alegi in primul rand o masina care sa se potriveasca stilului tau de condus si sa nu consume foarte mult combustibil (in functie si de sumele pe care esti dispus sa le platesti, bineinteles). Pentru inchirieri auto Timisoara la preturi excelente, viziteaza NovumTimisoara.ro.

Daca nu esti fanul cutiilor de viteza normale, verifica daca firma de rent a car are disponibile automobile cu cutii de viteza automate. Companiile de rent a car din America de Nord si Australia, dar si unele din Asia de Est sau Asia Centrala, folosesc multe masini care au cutii de viteza automate.

Pe de alta parte, companiile de rent a car din Europa, Africa si America de Sud, au masini care dispun de cutii de viteza normale (cu transmisie manuala). Trebuie sa stii ca pretul pentru masinile de la rent a car prevazute cu transmisii automate, este ceva mai mare (in unele cazuri mult mai mare), mai ales in tarile in care sunt intalnite mai mult transmisiile manuale. Este perfect valabil acest lucru si pentru Romania.

Verifica intotdeauna daca este suficient loc in masina pentru pasagerii pe care ai de gand sa-i iei cu tine si daca exista suficient loc de bagaje, in portbagaj. Daca stii ca urmeaza sa conduci pe zone intinse de teren accidentat sau pe sosele nu tocmai moderne, cel mai bine ar fi sa-ti inchiriezi o masina rezistenta la astfel de conditii de drum, adica un 4×4.

Daca ai de gand sa calatoresti in zone cu vreme extrema (aproape de cercul polar de exemplu), asa cum este nordul extrem al Canadei, Groenlanda, dar si Islanda sau nordul Scandinaviei, trebuie sa inchiriezi o masina foarte bine dotata. Masina trebuie sa fie echipata cu cauciucuri foarte eficiente pentru iarna si trebuie facut plinul dinainte, pentru ca statiile de realimentare din drumul tau, vor fi mult mai putine.

Este foarte probabil sa mergi sute de kilometri in unele zone, fara sa gasesti o statie de alimentare. De aceea, trebuie sa fii foarte bine pregatit. In acest sens, companiile de rent a car te vor taxa in plus daca vei alege sa inchiriezi o astfel de masina (dotata suplimentar pentru iarna).

Majoritatea companiilor de rent a car iti dau o data cu masina si un sistem de navigatie prin GPS. Acesta este incarcat cu anumite harti relevante pentru traseul tau sau regiunea in care urmeaza sa folosesti masina respectiva. Uneori, sistemul de acest tip este construit direct in masina (incorporat) iar alteori este livrat sub forma unei unitati portabile care va fi atasata de bordul masinii.

Navigarea prin GPS te ajuta foarte mult atunci cand esti la volan, intr-un oras necunoscut, putand sa-ti economiseasca extrem de mult timp, pe care altfel l-ai pierde incercand sa gasesti trasee, strazi, etc. Cu toate astea, iti sugeram sa intrebi despre preturile unui astfel de sistem atasat la masina de la rent a car, pentru ca taxele de inchiriere pot creste destul de mult, daca alegi unul.

There are no comments.

Leave a Reply