Share Button

3 aspecte de care sa tii cont la alegerea redresorului autoIndiferent de anotimpul de afara, importanta redresoarelor auto ramane aceeasi. Cu toate ca iarna sunt sanse mult mai mari sa ramai fara curent la masina din cauza frigului, nu este exclusa aceasta posibilitate si pe timpul verii. Indiferent ca bateria masinii tale este mai veche sau mai noua, ca este una calitativa sau una mai putin calitativa, aceasta se poate descarca.

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, si pentru a calatori fara griji, asigura-te ca ai in portbagaj redresorul auto potrivit masinii tale. Redresorul te ajuta sa incarci acumulatorul descarcat dintr-o sursa externa, atunci cand cea interna a masinii, da rateuri. Poti avea nevoie de un redresor de baterie auto nu numai din cauza frigului, ci si cand masori tensiunea si vezi ca atinge o valoare inferioara celei de 12V, insemnand clar ca piesa este descarcata.

Dar sa vedem care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand pornesti in cautarea redresorului auto potrivit pentru masina ta.

1. Compatibilitatea cu acumulatorul

Fiecare baterie auto are caracteristici diverse, putand avea tensiune diferita, de 12V sau de 24V. In cazul in care detii un autoturism obisnuit, un redresor auto de 12V isi va face treaba cu siguranta si nu iti va scoate multi bani din portofel. In schimb, daca detii un SUV sau o camioneta, vei avea nevoie de un redresor auto mai mare, cu o putere de 24V.

2. Amperii de incarcare

Amperii de incarcare pot avea valori mici, medii sau mari. Amperii te intereseaza in mod expres atunci cand cauti sa achizitionezi cel mai bun redresor auto. Si asta deoarece capacitatea unui acumulator reflecta ce cantitate de sarcina electrica este inmagazinata in bateria respectiva. Sunt recomandate cu precadere redresoarele cu valori medii de 10-12A, dar daca nu vrei sa cheltuiesti prea mult, un model cu 4-6A este suficient. Trebuie sa stii insa ca modelele cu peste 10A la incarcare se uzeaza mult mai greu decat cele cu putini amperi oferiti, intrucat sunt puse in functiune pentru perioade mai scurte de timp.

3. Portabilitatea

Portabilitatea redresoarelor auto rezulta din dimensiunea, greutatea si design-ul acestora. Daca stii despre masina ta ca iti poate face probleme cand pleci la drum mai lung, n-ar strica sa ai cu tine redresorul. Acesta te poate ajuta sa dai un boost de energie circuitului electric, reusind sa pornesti masina cand acumulatorul esueaza sau cand se descarca spontan. Asadar, cu cat mai mic, cu atat mai bine.

Avantajul mare al celor mai noi piese din comert este faptul ca au dubla utilitate, putand incarca atat baterii de 12V cat si baterii de 24V. Cu un singur buton poti schimba modul de alimentare in functie de tensiunea pe care o doresti.

Acestea sunt primele 3 cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand urmeaza sa alegi redresorul auto pentru masina ta. Importanta redresoarelor auto este de necontestat, astfel ca prezenta unuia in portbagajul masinii tale este absolut necesara.

There are no comments.

Leave a Reply