Share Button

Sfaturi pentru alegerea perdelelor
Una dintre cele mai mari batai de cap este sa mergem la cumparaturi de perdele.  Cat de complicat poate fi sa cumparam o bucata de material pe care sa o atarnam la geamuri, ati fi tentati sa intrebati. Nu veti afla acest lucru decat mergand efectiv in magazine pentru a cauta acele perdele care sa fie potrivite in decorul vostru.

Abia atunci veti descoperi ca este destul de complicat sa corelati perdeaua cu decorul si ca sunt atatea elemente de care trebuie sa tineti cont incat este posibil sa va doriti sa vina cineva in locul vostru sa le aleaga.

Daca nu vreti sa distrugeti atmosfera din camere recomandarea noastra este sa va alegeti perdelele cu foarte mare atentie. De asemenea, si in momentul in care vreti sa aveti un decor uniform in incapere este important modul in care va alegeti draperiile si perdelele. O perdea are si rol functional, mentionam acest lucru pentru cazul in care ati uitat cumva.

Perdelele dar mai ales draperiile sunt cele care ne fac sa ne simtim confortabil in camera, ne apara de soare si ne asigura intunericul de care avem nevoie pentru a ne putea odihni. Tocmai de aceea este atat de complicat sa ne alegem perdelele si draperiile iar cand intram in magazine si vedem multitudinea de modele si de tipuri de perdele ne simtim pierduti si nu mai stim ce sa cumparam.

In spatiile personale si mai ales in dormitoare in cazul in care alegeti perdele in tonuri deschise din voal transparent va recomandam sa le combiati cu draperii mate si cu nuante inchise care sa poata genera atmosfera intima de care aveti avea nevoie.

O perdea simpla si in tonuri cat mai neutre se potriveste de minune in combinatie cu draperiile colorate sau cu modele sau in contrast cu tapetul sau cu zugraveala cat mai colorata. Daca detineti un astfel de tapet atunci perdelele trebuie sa fie cat mai simple.

De asemenea, recomandarea noastra este sa fiti atenti cum alegeti combinatiile de culori si sa faceti asta tinand cont de cromatica generala a camerei sau in cazul in care doriti ca ea sa fie unul din elementele care atrag atentia sa optati pentru culori puternice care sa fie in acord cu toate celelalte elemente de decor.

Daca aveti camerele luminoase cu pereti albi si cu mobila in tonuri deschise atunci aveti posibilitatea de a opta pentru perdele, covoare si alte astfel de elemente decorative in nuante cat mai puternice precum visiniul sau rosul.

Cand cumparati perdele va recomandam sa alegeti si galeriile care se potrivesc. Sunt unele modele care in combinatie cu perdelele potrivite dau o nota de eleganta in plus pentru toata camera. Galeriile se pun de obicei la maxim 30 cm deasupra geamurilor pentru a se accentua astfel inaltimea camerei.

Va recomandam sa alegeti draperiile si perdelele tinand cont si de luminozitatea pe care o doriti in incaperea respectiva. Pentru camere mai luminoase care nu au nevoie de intimitate solutia ar fi perdeaua de voal transparent cu tonuri deschise si cu cateva mici modele care ar fi ideala pentru bucatarie de exemplu.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply