Share Button

De ce un design bun obtine rezultate de marketing mai bune?V-ati intrebat vreodata care este cea mai buna metoda de a crea un site web rapid si ieftin? Raspunsul la aceasta intrebare il ofera IT Exclusiv. IT Exclusiv este o firma care se ocupa cu construirea de site-uri web, magazine online si cu promovarea acestora.

Ca designeri, cu totii ar trebui sa cunoastem importanta aspectului vizual al site-urilor. Insa, totul merge mult mai profund de atat. Un design bun face mai mult decat sa arate bine.

Acesta reprezinta o unealta de marketing si branding, care poate intr-adevar contribui la obtinerea de rezultate. Haideti sa vedem cateva dintre motivele pentru care un design bun conteaza atat de mult in ceea ce priveste marketingul si cateva site-uri web si branduri care transmit aceste mesaje si idei intr-un mod frumos.

Prima impresie

Totul incepe cu primele lucruri pe care un utilizator le vede pe site-ul dumneavoastra: culoare, scris, imagini. Ce mesaj transmit aceste elemente? Comunicarea se face clar si organizat sau este mai mult haotica si irationala?

Oricare ar fi mesajul pe care un utilizator il primeste de la prima impresie, acesta va forma intreaga comunicare din acel moment inainte. Site-ul tau trebuie sa fie proiectat bine astfel incat utilizatorii sa gaseasca un site pe care se vor intoarce in viitor. Acesta trebuie sa aiba un design care sa se potriveasca continutului si informatiei, acestea trebuind sa fie usor de vazut si digerat.

Impresie de durata

Dupa acea prima vedere, utilizatorii trebuie sa aiba un motiv pentru care sa ramana pe site-ul dumneavoastra sau sa se gandeasca la acesta, la compania sau brandul dumneavoastra mai in profunzime. Asa ca dati-le mai mult.

Aratati-le utilizatorilor ceva care este unic prin intermediul design-ului (elementele vizuale potrivite reprezinta o modalitate usoara de a face acest lucru). O pagina de start cu un aspect deosebit este minunata, insa fiecare alta pagina, element si instrument de pe site trebuie sa fie proiectat la fel de bine.

Ganditi-va la acest lucru in modul urmator: este posibil ca mai mult de jumatate din utilizatori vor ateriza pe site-ul dumneavoastra incepand cu o pagina diferita de cea de start.

Creati loialitate

Dupa ce ati obtinut un utilizator pentru o singura vizita, veti dori ca design-ul sa-l incurajeze sa revina si sa devina un utilizator loial. Un logo bun, o paleta de culori de impact si alegerea unui font usor de citit reprezinta modalitati rapide de a ajunge acolo.

Stabiliti o conexiune cu design-ul, pe care utilizatorul nu vrea s-o piarda. Mai departe, puteti stabili loialitate prin intermediul cuvintelor sau imaginilor cu care utilizatorii vor sa fie asociati. Utilizatorii ar trebui sa se uite la site-ul dumneavoastra si sa se vada pe ei insisi (sau macar ceea ce isi doresc sa fie).

Stabiliti recunoastere

Proiectarea cu consecventa va ajuta utilizatorii sa va gaseasca. Aproape oricine, oriunde in lume poate identifica acele arcade galbene care semnifica marca McDonalds. Aveti nevoie de un design care face exact acest lucru.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply