Share Button

Cu siguranta in momentul in care termini studiile, iti doresti sa ai un loc de munca al tau, pentru a castiga proprii tai bani, si pentru a nu mai depinde de ajutorul parintilor.

Ei bine, acest lucru depinde foarte mult in primul rand de studiile pe care le-ai terminat, si daca ai o diploma care sa ateste acest lucru.

In cazul in care ai terminat o facultate in domeniul medicinii, sau in IT, cu siguranta iti vei gasi un loc de munca foarte bun, fie la noi in tara, fie in strainatate, si cu siguranta salariul pe care il vei castiga va fi unul mare, care iti va permite sa iti faci toate poftele.

Daca de exemplu ai studii medii, sau mai exact, ai terminat doar liceul si trecut cu bine examenul de bacalaureat, atunci ai posibilitatea sa te angajezi pe post de agent vanzari la anumite companii.

Lucrand pe postul de agent vanzari, cu siguranta va trebui sa iti dai foarte mult silinta pentru a promova si pentru a vinde produsele companiei pentru care lucrezi, insa cu siguranta vei fi rasplatit pe masura eforturilor tale.

Un asemenea job, dupa cum am mai spus presupune promovarea si vanzarea produselor companiei unde esti angajat, iar renumeratia va contine un salariu fix, plus comisioane din vanzarile pe care le efectuezi in fiecare luna. Plus de asta, anumite companii iti pun la dispozitie masina de servici si laptop sau telefon.

Tot avand studii medii, vei putea sa cauti locuri de munca soferi, si iti vei putea gasi un job intr-un astfel de domeniu. Atunci cand insa vrei sa lucrezi ca si sofer, daca vrei sa lucrezi la o firma de curierat de exemplu, sau la o firma de livrari pizza la domiciliu, cu siguranta un permis de conducere categoria B, iti este suficient.

In cazul in care iti doresti sa lucrezi ca si sofer pe tir sau pe camion, atunci va trebui sa detii un permis de conducere profesionist, iar pe langa acesta va trebui sa detii si celelalte atestate de care ai nevoie pentru a putea profesa in acest domeniu.

Daca de exemplu iti doresti sa lucrezi ca si taximetrist, vei putea lucra fie pentru o anumita firma de taxi, fie poti lucra pentru tine, insa atunci vei avea nevoie pe langa permisul de conducere, si de un atestat de taximetrist.

In cazul in care ai terminat o scoala profesionala, si esti un meserias bun in domeniul tau, atunci cu siguranta va trebui sa cauti un job care sa te avantajeze. Daca ai terminat profilul de mecanica, si consideri ca esti un bun mecanic, atunci iti poti cauta un job pe la un service auto, si cu siguranta vei castiga destul de multi bani, si vei face si munca pe care o indragesti.

Daca ai terminat un profil de instalatii, sau un profil electric, atunci vei putea sa iti gasesti de lucru pe post de instalator sau de electrician, si cu siguranta un meserias intr-un astfel de domeniu, va castiga destul de bine.

Asadar, in functie de studii, si de domeniul de care te simti atras, cu siguranta vei gasi jobul ideal pentru tine.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply