Share Button

Avantajele corpurilor stradale led pentru iluminatul public
Este adevarat faptul ca fiecare dintre noi ne dorim ca strada pe care locuim, sau strazile pe care trebuie sa ne deplasam pe timpul noptii, sa fie cat mai bine luminate.

In primul rand ne dorim acest lucru pentru ca astfel avem o vizibilitate mai buna, mai ales in cazul in care ne deplasam pe jos, iar mai apoi pentru ca de ce sa nu recunoastem, in momentul in care strada este foarte bine luminata, putem sa iesim afara si seara, si sa ne simtim in siguranta.

Asadar, este extrem de important ca o strada sa fie intens luminata si pe timpul noptii, iar in acest scop, de foarte multe ori, administratiile locale fac eforturi destul de mari pentru a putea suporta cheltuielile si plata facturilor pentru energia electrica.

Pana acum cativa ani, fiecare stalp din orase si din comune sau sate, era echipat cu neoane incandescente care aveau rolul de a ilumina strada pe timpul noptii. Este adevarat faptul ca aceste corpuri de iluminat isi faceau datoria, insa trebuie specificat faptul ca ele aveau un consum foarte mare de energie electrica.

Plus de asta, lampile stradale clasice, emiteau vapori de mercur si de sodiu, si trebuie specificat si faptul ca nu erau la fel de performante precum un corp stradal led, si nici nu aveau o durata de viata foarte mare.

Aceste tipuri de lampi stradale, aveau o durata de viata de aproximativ 6000 de ore, in timp ce corpurile stradale led au o durata de viata estimata la 50 000 de ore. Asadar, aceasta este o prima diferenta uriasa intre cele doua tipuri de corpuri de iluminat strada.

Un alt mare avantaj pe care il au corpurile stradale led, este acela ca in cazul fluctuatiilor de tensiune a retelei, ele nu se vor stinge iar mai apoi sa se reaprinda, precum se intampla in cazul corpurilor de iluminat strada, de tip vechi.

Faptul ca un corp de iluminat strada de tip led, se poate instala foarte simplu si rapid pe stalpii de iluminat, cu ajutorul consolelor reglabile, este deasemenea un avantaj care merita luat in considerare.

Faptul ca aceste corpuri stradale led pentru iluminat, nu au costuri de mentenanta, pentru ca ele practic au si o perioada de garantie, si in mod normal functioneaza mai mult de 50 000 de ore, reprezinta inca un motiv in plus pentru care trebuie sa fie alese pentru iluminatul public din fiecare oras.

Deasemenea trebuie specificat un detaliu foarte important, si anume faptul ca aceste corpuri de iluminat strada bazate pe led, au un consum de energie de aproximativ 8 ori mai mic decat corpurile clasice de iluminat, astfel ca nu intr-o perioada prea mare de timp, suma investita in achizitionarea corpurilor led de iluminat, va fi recuperata, pentru ca facturile vor fi mult mai mici.

Chiar si faptul ca aceste corpuri led nu contin mercur, este un mare avantaj, pentru ca ele nu sunt poluante, astfel ca sunt mai prietene cu mediul inconjurator.

Asadar, acestea sunt cateva dintre avantajele pe care corpurile stradale led, le au in fata corpurilor stradale clasice.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply